Programlehetőségek

Ha kedveli az aktív pihenést, a régiónkban gazdag kínálatra talál a különböző szabadidős programokban. Látogasson el Bajmóc városába, ahol a Bajmóci kastély és allatkert várja önt. Čičmany község közismert tipikus népi építészetéről. Nemmessze található két jelentős fürdováros: Rajecké Teplice és Turčianske Teplice. Kitűnő szórakozási lehetőséget nyújt a nemmessze találhato aquapark, a Harmaneci barlang, vagy a Nitrianske Rudno község közelében található gát. A Golfot kedvelőknek Sebedražie községnél járnak kedvükben, itt ugyanis egy skót típusú golfpálya található, amely izgalmas játékélményt nyújt a megszokott pályákhoz képest.
A gyalog és kerékpártúrákat kedvelőket a szállodánk környékén található jelzett turistautak a környező természet legszebb helyeire vezeti el. A téli hónapok alatt a sísportokat kedvelők kiváló körülményekre lelhetnek régiónkban.As sílesiklás szerelmesei a Fašovské nyereg vagy a Valčianska völgy sícentrumaiban élhetik ki magukat. A sífutást kedvelők a szálloda kornyéki síutakat és jelzett turistautakat használhatják ki. 

Kultúra

Čičmany – 30 km a szállodától

A szálloda telkéről Čičmany községbe egy fesői turistaút vezet. A jellegzetes szlovák falu a faházakon található természeti motívumokkal tarkított hmlokzatairól híres. Čičmany-ban, mely a Rajčianky patak forrásánál terül el, a látogató a tipikus népi öltözetekben gyönyörködhet, melyekre a geometrikus hímzés jellemző. A festett faházakban állandó muzeális expozíciókra lelhetünk, melyek čičmany laóinak életél mutatják be.

Rajecká Lesná – 31,5 km a szállodától

Čičmany-tól nemmessze található Rajecká Lesná község. Legnevezetesebb atrakciója a hársfából faragott Betlehem, mely Európa legnagyobbjai közé tartozik. A mestermű a Szlovák nép életmódját, kultúráját és mesterségeit mutatja be. Jézus születésének a jelenete a Betlehem középső részén, Rajecká Lesná tájképébe van beágyazva. Körülötte helyezkednek el Szlovákia régiói, melyeket a legnevezetesebb műemlékek képviselnek, mint például a Dévényi, Pozsonyi vagy a Trencséni vár, Szepes, Nitrai vagy a Nagyszombati katedrális. A háttérben tátra szimbóluma helyezkedik el, a Kriváň csúcsa. 

Turčianske Teplice (Stubnyafurdo) - 29 km a szállodától

A SPA&AQUAPARK Turčianske Teplice Szlovákia szívében, Felső Turóc régióban helyezkedik el, pár kilométerre Szlovákia geográfiai középpontjától. Két részből áll, a SPA részlegből, ahol 38 fokos gyógy-termálfürdő található, és az AUAPAQRK részlegből, ahol a termálvíz 33 fokos. Továbbá hullámfurdő, tobogány, óriáscsúszdák várják a látogatókat az év minden hónapjában.

 

 

Bajmóc 21 km a szállodától

Bajmóc nemcsak Szlovákia legnegyobb állatkertjéről híres, de a mesés szépségű kastélyáról is, amelyet Pálffy gróf építtetett. A városban mozgásszervi bántalmakban szenvedők számára létesített furdő is található.

Bajmóc egyik legnagyobb atrakciója Szlovákia egyik legszebb műemléke, a romantikus bajmóci kastély. A kastély gyönyörű kiállításokkal és minden évben sok rendezvénnyel lep meg minket.

A kastély közvetlen közelében található egy a solymárok számára létesített amfiteátrum, melynek neve Aquila. Az itteni solymárok eme nemes ragadozók védelmével, nevelésével és bemutatásával foglalkoznak. A  solymászattal foglalkozó bemutatókon kívül a vár történelméről is sokat megtudhatunk.

A kastély közelében található állatkert a 260 állatfajával Szlovákia legöregebb és legnagyobb állatkertje.
 

Sport

A Fačkovské sedlo SKI aréna – 9 km a hoteltől

A Fačkovské Sedlo / Kľak-i siközpont a Kisfátra hegyvonulat része. A Strážovské hegyek és a Lúčanská Malá Fatra hegyvidék között helyezkedik el. Legmagasabb pontja a Kľak csúcsa, amely 1351 méter magas. A sielők az itteni lejtőkön az összes nehézségi fokon kipróbálhatják képességeiket, az éjszakai sielést beleértve. A pályák szükség esetén műhóval is gondozva vannak, kivéve a freeride és skiroute pályákat. A siközpontban magukra találhatnak a sifutást, szánkózást, bobozást, skialpinizmust és a motoros szánozást kedvelők is. A sielők számára 4 felvonó áll rendelkezésre, melyek szállitó kapacitása óránkénti 18OO fő, illetve öt lejtő, melyek összhossza 5,8 km. A siközpont saját kölcsönzővel, siszervizzel, csomagmegőrzővel, jégpályával, illetve si és snowboard iskolával rendelkezik

Prievidza repülőtér – 18 km a szállodától

A repülőtér a Felsőnyitrai katlanban helyezkedik el, Prievidza és Bajmóc városai között.  A repülősportok szerelmesei a motoros és motor nélküli repülést egyaránt kipróbálhatják. Az adrenalinsportok közül az ejtőernyős ugrás, sárkányrepülés vagy tandemugrás várja a bátor jelentkezőket. 

Gyalogutak

Chvojnica – Obšiar – Magura – összesen 7,7 km, ebből 4,7 km a kék jelzés mentén  Obšiar-ig, majd a piros jelzés mentén Magura – ig.
Chvojnica – Obšiar - Temešská skala – összesen 8,6 km, ebből 4,7 km a kék jelzés mentén  Obšiar-ig majd 1,4 km a piros jelzés mentén a Malá Magura-ig, majd 2,5 km a Temešská szikláig
Chvojnica – Čavoj – 6,8 km a kék jelzés mentén
Chvojnica – Gápel – 11,4 km a kék jelzés mentén
Chvojnica - Čičmany – Bojnice  - 21,4 km a piros jelzés mentén

Kľačno siközpont – 11 km a szállodától

A központ klasszikus, műhómentes alternativája a nagy siközpontoknak. Két felvonó találhtó itt 55O illetve 3OO méter hosszúsággal, a lejtő hossza 1,1 km.

Kerékpárutak

Prievidza - Magura – Temeš –  Összesen 38 km, kerékpárút a Temešského nyeregreés a Temešká szikláig, kilátással a Nyitrai hegyekre,  Vtáčnik-ra, és az egész Rudnianska katlanra. A táv átlagideje 4 óra, közepes nehézség, terep - 80% offroad, 20% asfalt.

Prievidza – Vtáčnik  - összesen 5O km, az út Felsőnyitra nevezetes csúcsára, a  Vtáčnik-ra (1 346m) vezet. A táv átlagideje 4 óra, közepes nehézség, terep -  85% offroad, 15% asfalt.

Prievidza - Lazany - Poruba – Magura – összesen 31,5 km, kultikus kerékpárút a Kis Magura hegyeinek legmagasabbikára, a Magurára (1 141m). A táv átlagideje 3 óra, közepes nehézség, terep -  70% offroad, 30% asfalt.

Sebedražie vizivilág Prievidza városánál – 23 km a szállodától

A Sebedražie vizivilág egy természetes üdülőhely, amely Sebedražie és Cigeľ községek között helyezkedik el. Főleg családosok, horgászok, természetbúvárok, rostonsült pisztrángok szerelmesei és műkedvelők találhatnak itt tökéletes kikapcsolódást. A vizivilág területén 9 vizfelület található, ebből 3 horgásztó. A látogatókat kalózhajó is várja Jack Sparrow kocsmájával, valamint minigolfpálya, és egy szoborkert.

Golf club Scotlad Sebedražie – 23 km a szállodóatól

A Sebedražie-ban található golfklub az érdeklődők számára skót típusú golfozást kinál füves terepen. E sport nagyon kellemes szórakozást kinál szinte mindenkinek, hasonlóan skóciához, ahol rengeteg nyilvános golfpálya található. A golfpálya a skót tervező, Tom Mackenzie agyszüleménye, aki ismert a modern golfot és a természetes környezetet ötvöző stilusáról. A csúcsminőségű, kitűnő felszereléssel rendelkező, tréningekre is alkalmas golfpályát a helyi festői természet teszi még élvezetesebbé. A Sebedražie-i pályán kipróbálhatja kezdőknek szánt golfkurzust, a 6 lyukas akadémiát 3 páron, amely dimbes-dombos elhelyezkedésének köszönhetően próbára teszi a kezdő és haladó játéosokat is. Szlovákiai raritás az egyedülálló, jelentősen formázott High Tatra putting green a maga 1.400 négyzetméterével. Ebben a természetes golfparadicsomban töltött idő után könnyen meglehet, hogy örök szerelmesévé válik eme nemes sportnak

Snowland Valčianska dolina – 45 km a szállodától

A Snowland Valčianska dolina siközpont a Kisfátra hegycsoport Lúčanská részénél helyezkedik el a  Valčianska völgyben. A kedvező északkeleti fekvésnek köszönhetően a lejtő kitünő sielési és hódeszkázási lehetőségeket nyújt decembertől márciusig. A siközpont 51O-83O tengerszint feletti magasságok között mozog, a lejtők öszhossza 4,7 km. A lejtőkon öt vontatókötél és egy négy ülőhelyes felvonó közlekedik, szállitó kapacitásuk 52OO fő/óra. A legkissebb sielők számára a gyermekfellvonó is rendelkezésre áll. A központ köré 12 kilométeres sifutópálya húzódik. A Snowland Valčianska dolina szolgáltatásaival legfőképp a családos kirándulóknak próbál megfelelni, így a központban a kiegészitő szolgáltatások gazdag választékára lelhetünk. A nyári évszakokban a központ görkorcsolyapályával, teniszpályákkal, játszóterekkel, golfakadémiával, pentaque pályával és paintball pályával várja vendégeit.